Blogg

GULL av gråstein

En tidlig vårdag i 2009, fikk jeg en telefon fra Leira fengsel. De hadde en innsatt som nå var til vurdering for frisoning. Han hadde i samtaler med fengselsledelsen snakket om drømmer og om valg for fremtida. Kenneth sonet da en lang fengselsstraff og hadde som smått begynt å se framover. Han var lidenskapelig opptatt av motorsport og ville så gjerne møte meg og mitt team på gården. Det var Kenneths drøm.

Meg liksom, ett forbilde? Jo, ok – et møte var ikke spesielt vanskelig å få til – jeg inviterte han til gården. Et valg som skulle vise seg å bety mye – og som jeg aldri har angret en eneste dag på.

Det første besøket ble spesielt. Meget spesielt. Langt unna min normalhverdag, kan man si. Med to vakter på slep, ble Kenneth leid inn døra. Hvordan skulle dette gå?
Vi som var så ulike. Trodde jeg… Men var vi egentlig det?

Etter to korte møter, fikk vi sendt betjentene hjem og frisoningsavtale med kriminalomsorgen ble inngått. Kenneth fikk første dag utdelt teamklær og adgangsnøkler. Vi hadde jo like interesser: motor, action, adrenalin og team. Jeg følte umiddelbart tiltro og lyst til å bidra slik at Kenneth kunne få en reell sjanse.

Han ble med en gang medlem i teamet med tydelige krav, forpliktelser og regler. Oppmøte kl. 08.00 hver dag. Han måtte inn bak murene før kl. 19.00 hver eneste kveld. Avvik = frisoning inndratt. Det skulle bli tre år uten fravær.

MG_4053WEB

I ettertid har jeg tenkt mye; Hvordan turte jeg.. Han kunne lure meg trill rundt.. Var jeg for naiv… Var han voldelig… Kunne jeg egentlig stole på han.. Hva om han stakk av…

Jeg valgte å stole på Kenneth. Et valg jeg aldri har angret på. Et valg som i dag viser seg å bety mye for mange. Et valg jeg stod i, selv om enkelte ”rådgivere” anbefalte meg det motsatte. Hvordan skal en som Kenneth egentlig få en reell mulighet til å starte på nytt, uten anledning til å bygge nye relasjoner og tillitsforhold?

Dagen i 2009 ble starten på et nytt liv for Kenneth – og en ny epoke i mitt liv. Han grep muligheten, fant sin ”god-fot” og trygghet i teamet. Han ble sett for den han nå var, ikke den han hadde vært. Jeg forstod gjennom Kenneth at jeg ved enkle grep kunne gjøre en betydelig forskjell. Bare jeg tok sjansen, gav tillit, maktet å se han for den han nå var. Kenneth var jo ikke slik ”mappa” beskrev.

Kenneth fullførte soningen og ble en fri mann. Ikke på grunn av meg, men på grunn av valg han tok. Rette valg. Ikke enkle valg, men valg som i dag gjør han til en person jeg respekterer høyt. Jeg vet at ”mulighetene” har vært der, men jeg vet også at Kenneth aldri våget å risikere tilliten, miste teamet og tilgang til aktivitetene han drømte om. Han valgte rett, han valgte Kjør for livet og et nytt liv.

IMG_8072

I dag, 8 år senere, besøkte jeg Kenneth i Sandefjord. Han er nå samboer, pappa til tre fantastiske barn, bedriftseier og ildsjel for utsatt ungdom i Vestfold. Jeg blir utrolig glad og stolt over Kenneth. Han har klart det! Vi som stod i hjelpeapparatet rundt, forstod heldigvis hva han trengte og når han sjøl tok de rette valgene, ble dette en historie som fortjener å bli kjent.

Han er beviset mange av våre ungdommer trenger å se. Selv hvor langt ned og mislykket du føler deg, kommer det alltid en ny dag, en ny mulighet til å bli sett og nye valg som skal tas. Kenneth viser oss samtidig hvorfor vi skal arbeide hardt for at flere kommuner skal etablere Kjør for livet. Det nytter – og vi utgjør en stor forskjell.
Vi skal se hver enkelt ungdom, tro på dem, gi dem følelse av å bety noe. Skape trygge omgivelser for aktiviteter de interesserer seg for. Da får vi flere slike historier. Garantert.

Takk for at du trodde på oss i Kjør for livet, hadde vilje nok til å ”gjøre jobben” og for alt du har lært meg gjennom disse åra. Din historie gir andre håp.

Du er gull av gråstein.

Knut Ove

20 år med MOT

MOT er 20 år i dag. Det er 20 år siden en entusiastisk Atle Vårvik samlet noen av landets fremste toppidrettsutøvere og for en stund ga oss følelsen av at hele verdens oppmerksomhet ble flyttet over fra åpningen av ski-VM i Trondheim oppe i Granåsen ned til loftsetasjen på tollbua nede på havna. Der var det selvsagt, som i Granåsen, stinn brakke.

MOT var en pioner på å bruke toppidrettsutøvere som ambassadører. Det som i dag virker opplagt og naturlig, var urørt mark og møtte betydelig motstand mot at ”glansbildene” skulle brukes i arbeidet for å styrke ungdoms mot.

MOT har selv også vært et godt forbilde. I stedet for å følge vindretningen etter hva som er mest gunstig der og da, har organisasjonen hele veien vært tydelige på hvem de er og hvem de vil være. Dette skaper over tid en stødig plattform av smittsom trygghet og stolthet.

20 år senere er fortsatt MOT en organisasjon som arbeider for å utvikle robust ungdom, som inkluderer alle. Hver dag spres smil, formidles entusiasme og forsterkes gode miljøer rundt om i landet med hjelp av menneskene som sammen er MOT.

Disse menneskene påvirker sine omgivelser, i øyeblikket og over tid. Kjør for livet vil takke pioneren MOT som har gått opp veien og vist oss at det er mulig å gjøre en forskjell for menneskene du møter. Dette er med og gir oss inspirasjon og motivasjon i vår hverdag som en sosial entreprenør.

Mulighetene til å gjøre noe og begrensningene for å la være ligger ikke langt der ute. Det foregår innenfor eller rett utenfor dørstokken. Kast en stein i vannet, og du ser at de tydeligste ringene er innerst, nærmest steinen. Det er på den måten vi kan gjøre en forskjell for oss selv og menneskene vi møter, i dag og de neste 20 åra.

Vi gratulerer med dagen, og med det gode og viktige arbeidet som er gjort hver eneste dag i disse 20 åra.

Bwell med avslappende gave til Kjør for livet!

En kald mandags ettermiddag dukket det opp to blide fyrer hos Kjør for livet. Etter utveksling av de sedvanlige håndtrykkene og høflighetsfrasene kom det ice-breakende fra den mørkeste av de to: ”Lyst på en gave? Dere ser litt slitne ut.”

Etter en nanokort kunstpause repliserte vår Edvard i kjent stil: ”Vi er alltid åpne for gaver. Knut Ove, stikk på lageret og hent ut alt du kan bære av give-aways, de her ser jo ut til å trenge litt gaver de også.” Da var stemningen satt, og Kjell Rune Kokås og Bent Skammelsrud fra Bwell Norge AS kunne fortelle hva slags ærend de var i.

”Vi har sett at dere gjør en fantastisk jobb for ungdom som kan være litt utsatt rundt om i landet. I tillegg ser vi at dere jobber mye med trafikksikkerhet. Begge deler er vi også opptatt av. Vi har med en Bwell-massasjestol til dere. Den kan dere benytte til å ta en Bwell-pause når dere føler dere stresset eller slitne og dermed gjøre en enda bedre jobb for ungdommene deres.
Bwell Pausen består av vår egenutviklede massasjestol med integrerte lydprogram. Stolen kombinerer fysisk avspenning med mentaltrening, for raskere restitusjon og stressreduksjon.

Massasjeprogrammene er utviklet av Bwells fysioterapeuter. Lydsporene som er produsert i samarbeid med bl.a. Olympiatoppen består av mentaltrening og øvelser for mindfulness, motivasjon, visualisering og avspenning.”

”Deres engasjement for trafikksikkerhet treffer oss også veldig godt. Statens Vegvesen, som også er en av våre kunder, bruker jo budskapet «Stopp og sov i 15 minutter» for å redusere risikoen i trafikken. – En uthvilt sjåfør er en bedre sjåfør, er noe alle kan være enig i. Vi mener dette er like viktig for alle og enhver, selv om man ikke sitter bak rattet”

Etter litt mere fliring kombinert med faglig prat om hverandre sine virksomheter, var massasjestolen på plass og grunder Knut Ove Børseth kunne ta jomfru-turen på stolen. ”Helt fantastisk, denne kommer i hvert fall jeg til å bruke daglig”, var dommen etter et 15-minutters Powernap-program.

Bwell2

Bwell og powernaps
Powernaps og pauser er først og fremst et fenomen for å øke energinivået og produktiviteten. Forskning viser også at humøret reguleres, søvnkvaliteten bedres og immunforsvaret styrkes. Det lille kvarteret bekjemper det største problemet av alle- stress!

Stress og utbrenthet kommer som oftest ikke av at den fysiske og psykiske belastningen er for stor, men av at vi ikke tar oss tid til å hente oss inn igjen. En liten pause kan være nok til at vi yter optimalt hele arbeidsdagen. Dagens krav er høye, sørg for å møte dem – og dine egne mål, med overskudd og senkede skuldre.

Bwell skreddersyr løsninger og hjelper bedriften med å sette Bwell Pausen i system. Konseptet viser seg å gi redusert sykefravær, mer effektive og glade medarbeidere.

Hvis du nå ble litt søvnig og ønsker å vite mer om powernap, kan du kontakte dem her.

 

Penger på konto

Jobba seint fredag, en del jobbing i helga, jobba seint mandag og tirsdag. Så var den lenge etterlengtede teamhåndboka på plass. En teamhåndbok som jeg tror vil hjelpe oss til å bli enda bedre, til å opptre enda mer profesjonelt, og gjøre oss i stand til å være startgass for enda flere ungdommer. Det var en følelse som var verdt å ta med seg inn i det som gjensto av kveldstimene på tirsdag.

Det var en som hadde bestemt seg for å gjøre noe med godfølelsen. «Kjør for livet er en useriøs organisasjon!» skrev han på facebook-sida vår. Ja vel, og hvorfor? Jeg har et veldig avslappet forhold til folk som slenger ut en påstand uten forklaring, og slik gjør krav på å eie sannheten uten å måtte stå til ansvar for uttalelsen på noen måte. «Rettigheter? Ja! Forpliktelser? Nei!» La oss si det slik at det ikke er dem jeg velger å høre mest på.

Det viste seg etter flere meldinger fram og tilbake, han insisterte på at replikkvekslingen skulle skje ute i det åpne verdensrommet, at det gjaldt reisekostnader i forbindelse med et jobbintervju som ikke var utbetalt, og at vi ikke svarte på mailer om dette.

Min favoritt-ørn Don Henley, som ved siden av den musikalske tilværelsen som vokalist og trommeslager i The Eagles også har vært en habil låtskriver, skrev: «There`s three sides to every story, there’s yours and there’s mine and the cold hard, truth». Din påstand er at Kjør for livet er en useriøs organisasjon, min påstand er at Kjør for livet er en seriøs organisasjon. Vi gjør som trommisen sier. Vi sjekker ut den kalde, harde sannheten.

Et dykk i arkivet morgenen etter ga følgende resultat: Det var ikke han, men kona, som hadde vært på et jobbintervju for et års tid siden. Det var ikke avtalt noe om dekning av reisekostnader på forhånd, dette hadde blitt tema etterpå. Vi hadde, selv om vi ikke var forplikta til dette, valgt å dekke disse kostnadene siden hun var nødt til å ta fly for å komme seg til Kjør for livets Pentagon, Ler.

For meg så det ut som alle mailer var besvart. Jeg hadde heller ikke registrert noen innkomne mailer om dette i løpet av det siste året. Og beløpet som var oppgitt var innbetalt til det kontonummeret som sto på reiseregninga, i første halvdel av januar 2016, altså for over et år siden. Det var den kalde, harde sannheten. Det kom ingen beklagelse til oss på Facebook. Mishaget ble formidlet til så mange som mulig, mens beklagelsen ble holdt skjult for så mange som mulig.

Vi gjør selvsagt feil, både som enkeltpersoner og som organisasjon. Derfor ble kveldene og helga brukt til å få teamhåndboka ferdig, for at vi skal bli enda bedre i det vi gjør. Hadde vi vært ufeilbare, usårbare eller udødelige ville vi ikke hatt behov for den. Selv om vi prøver å lære også av egne og andres feil, vil vi gjøre feil også i fortsettelsen. Hvis du opplever disse feila som at vi er useriøse så vær så snill å ta kontakt med en av oss først, så sjekker vi sammen ut om verden har krav på å vite det.

Og kanskje er det bedre å ta opp det negative med den det gjelder, og fortelle det positive til resten av verden i stedet for motsatt. Hvis du forteller om det positive til flest mulig vil du være med på å gjøre de rundt deg bedre, og de vil bli i stand til å gjøre en enda bedre innsats for de rundt seg. Og du er en av dem, så hvem vet – kanskje du får det bedre også? Det er i hvert fall slike mennesker ungdommene våre trenger.

Og for all del: Savner du penger som skulle ha kommet inn, er kanskje bankkontoen din den første plassen å sjekke?

– Edvard

Vernesko fra Sika Footwear på Kjør for livet-føtter

Vi har nylig inngått et samarbeid med danske Sika Footwear. Sika Footwear leverer arbeidssko til det europeiske markedet og avtalen med Sika gjør at våre ungdommer i klubbene får gode vernesko fra Brynje. – Vi har plukket ut en modell som passer utmerket til vårt bruk, og selvsagt er den i Kjør for livets farger, sier regionsleder i Kjør for livet Per Ivar Staberg.

brynje-sko

Passer godt sammen

Sammen med Sika i Norge, representert ved Stig Rune Krokdal, har vi funnet ut at vi passer godt sammen. – Jeg ble personlig berørt av de mange enkelthistoriene Kjør for livet fortalte om sine ungdommer. I kombinasjon med at Kjør for livet jobber målrettet og har en individuell plan som setter ungdommene i sentrum, var avgjørende for at jeg anbefalte samarbeidsavtelen til ledelsen i Danmark, sier Krokdal.

– Vi skal samarbeide på flere plan. Sika skal bruke og promotere vår merkevare i det norske markedet. Vi skal hjelpe Sika med synlighet i det samme markedet og bidra til å åpne dører inn mot nye kunder, sier Staberg.

img_1681

Verdiene stemmer overens

– Når vi velger samarbeidspartnere som skal styrke produktet vårt er det viktig at vi har verdier som stemmer overens, sier gründer og utviklingsansvarlig i Kjør for livet, Knut Ove Børseth. Han sier at møtet med Sika i så måte var en innertier: – Sika har vist i praksis at de tar sin verdi; Respekt, på største alvor. De er selvsagt opptatt av å selge kvalitetssko, men har også en menneskelig dimensjon som gir seg utslag i at de bryr seg om enkeltmennesket i samfunnet og har overskudd til å ta del i det forebyggende arbeidet vi gjør for våre ungdommer. Det er alfa og omega, avslutter Børseth.

Sika og Kjør for livet er begge enige om at dette er en vinn-vinn-avtale som gir en ekstra dimensjon i begges arbeid og gleder seg til samarbeidet.

PS! Første ladning med den fantastiske skoen er allerede kommet på Kjør for livet-føtter.

Tre nye Kjør for livet-klubber i Midt-Norge takket være Sparebankstiftelsen SMN

Sparebankstiftelsen SMN har bevilget 1,585 millioner kroner til Kjør for livet (KFL) i Midt Norge. Pengene skal gå til et aktivitetstilbud rettet mot flyktninger med midlertidig eller permanent opphold i Norge.

Med denne støtten fra Sparebankstiftelsen SMN vil organisasjonen Kjør for livet (KFL) utvikle og tilby et aktivitetstilbud der flyktninger og norsk ungdom møtes og utøver varierte fysiske aktiviteter sammen. Fysisk aktivitet er en ypperlig arena for raskt å skape gode relasjoner mellom flyktninger og norsk ungdom.

Aktuell aldersgruppe er ungdom opp til 19 år. Aktiviteten skal tilpasses begge kjønn.

Målsettingen er: Mestring-Integrering –Tilhørighet-Trygghet.

Tre nye klubber

Kjør for livet kan nå starte opp tre nye klubber i Midt-Norge. Regionleder Per Ivar Staberg og gründer Knut Ove Børseth gleder seg stort over å kunne tilby etablering i Verdal, Klæbu og Åndalsnes kommune.

– Vi er stolte og takknemlige over å ha mottatt gaven fra Sparebankstiftelsen SMN, sier regionleder Per Ivar Staberg. Gaven er øremerket vårt arbeid med ungdom som ikke ennå ikke har funnet et godt lag å være en del av. Vår metode er godt dokumentert av DNV GL (Veritas) og gjennom et samarbeid med 29 kommuner rundt omkring i landet. Gaven fra Sparebankstiftelsen SMN gir oss mulighet til å benytte samme metodikk inn mot det viktige arbeidet for å inkludere flytninger i våre lokalsamfunn, tilføyer han.

Inkludering av unge flyktninger

Inkludering av flyktninger er ikke helt nytt for Kjør for livet. Allerede sist vinter ble det gjennomført et pilotprosjekt for UDI i Meråker. Der fikk vi se hvordan lystbetonte aktiviteter virket inn på norske ungdommer og flyktningeungdommer fra første minutt. Det ble raskt opprettet dialog mellom ungdommene og allerede i løpet av første dag ble det knyttet nær kontakt, som ganske enkelt kan beskrives som vennskap. Ganske utrolig, tidsaspektet tatt i betraktning, fikk vi bekreftet at lek og interessante aktiviteter får frem det gode i oss og vi blir med ett – ”på lag”.

Det blir veldig spennende å bidra til lignende prosesser over lengre tid i de tre utvalgte kommunene i Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal.

Sosentkonferansen 2016

Onsdag forrige uke var det tid for årets store happening for sosialt entreprenørskap, Sosentkonferansen 2016 på Sentralen i Oslo. Kjør for livet var på scenen, og for første gang på lenge var det flott å få snakket til et litt større publikum igjen. Ikke minst var dette veldig relevant for oss på grunn av sammensetningen av publikum. Kjør for livet var representert ved gründer Knut Ove og regionlederne Olav og Arvid, og vi sørget for å være godt synlige i oransje.

Økt kunnskap i det offentlige

Årets konferanse var rettet mot kjøpere fra det offentlige, og det var mange kommunalt ansatte som deltok. Dette representerer til en viss grad en ny utvikling i sosentverdenen, hvor Ferd Sosiale Entreprenører retter fokus på utvikling av kjøpersiden. Forhåpentligvis har flere nå økt kunnskap om alle de verktøyene som er tilgjengelige for ulike utsatte eller marginaliserte målgrupper. Som en etterhvert moden sosial entreprenør, er dette noe vi har sett frem til.

Kokebok for kommuner

Til konferansen ble også Kommunal- og Moderniseringsdepartementet sitt prosjekt ”Sosent-kokeboka” lansert i prototype. Formålet til det endelige er å gi ansatte i kommuner og statlige etater kunnskap om mulighetene som ligger i å samarbeide mer med sosiale entreprenører. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner presenterte prototypen, og vi fikk takket ham for at denne kokeboka nå blir en realitet. Vi har bidratt til dette arbeidet underveis, og Kjør for livet sine erfaringer er blant de som er nevnt i kokeboka.

img_20161026_133156

Selbu kommune med på scenen

Gründer Knut Ove presenterte våre hovedprodukter og hvilke resultater vi kan vise til gjennom 5 år med drift. På scenen hadde vi med oss Tove Storhaug fra Selbu kommune, som fortalte om sine opplevelser med ha investert i Kjør for livet over flere år. De historiene hun kunne dele gjør inntrykk på publikum, og vi er heldige som har så engasjerte tjenestekjøpere.

TD Veen

TD Veen, som står bak Samfunnssentralen i Stavanger, og støtter vår tilstedeværelse der, var representert ved Anja Moen Hareim. De deltok i en avsluttende paneldebatt om sosialt entreprenørskap, og kom med gode innspill og betrakninger omkring møtet mellom sosiale entreprenører og kommuner, samt deres egen rolle.

Alt i alt var årets konferanse en kjempeopplevelse for oss. Vi gratulerer til M – Møtet mellom generasjoner med tittelen som årets sosiale entreprenør!

Faglig påfyll med «Børning 2»!

I forrige uke fikk mange av våre ungdommer en fin, alternativ opplevelse i klubben sin. Det var premiere på filmen “Børning 2”, en film mange bilinteresserte i Norge har sett frem til. Selv om vi selvfølgelig ikke kan stå inne for verken atferd eller holdninger til trafikksikkerhet fra rollepersonene, er jo en sånn film veldig og morsom god underholdning. Masse kule biler og flotte actionklipp fra norske veier som gir oss innspill til gode teamprater om trafikksikkerhet og atferd på veien.

Flere gode lokale samarbeid førte til at vi fikk vist oss frem i mange byer.

blogg_-20161012_155412

Klubb #16 Randaberg og #17 Strand hadde invitert med seg to av våre gode ambassadører Allan Rasmussen og Tånevik Motorsport til aktivitetsstand på premieredagen 12. oktober i Stavanger.  Våre ungdommer delte raust av sin erfaring til de mange nysgjerrige publikummere på Kjør for livets stand. Tre timer med informasjon og gode dialoger ble avsluttet med en fartsfylt og morsom filmopplevelse for 20 engasjerte Kjør for livet deltagere. Med oss på denne aktiviteten var også Rogaland Motorklubb og KNA Stavanger, som var et samarbeid mellom Kjør for livet og SF Kino Stavanger/Sandnes.

I Molde var to Kjør for livet-klubber, #26 Fræna og #19 Vestnes på Molde Kino. Mange forventningsfulle ungdommer og voksne fikk innfridd de fleste: Alle fikk Børning 2-effekter før filmen, sett noen av byens råeste sportsbiler fra Moldestuket, snakket med nysgjerrige kinogjengere om Kjør for livet og kost seg med en god film som ble avsluttet med stående applaus fra en fullsatt kino-sal.

I Drammen hadde vi med ungdommer fra Frelsesarméen på visning på KinoCity, som hadde stilt opp med gavekort på popcorn og brus til oss. Riis Bilglass delte ut film-effekter og det ble en fin kveld på kinoen. KNA Drammen var også tilstede med lokal representantasjon. To av bilene fra filmen var utstilt utenfor kinoen, noe som var veldig kult. Det er ikke hver dag man får studert en Lamborghini Huracan på nært hold!

blogg-2016-10-14-18-21-46

I Rakkestad var også hele klubben på kinobesøk.

Faglig påfyll?

Vi anerkjenner at mange av våre ungdommer har et helt spesielt spenningsdriv og nok er risikotakere som kan kjenne seg igjen i noen av rollefigurene i filmen. Men dette er greit så lenge man sikrer at man får kanalisert det inn på en lovlig handlingsarena. Så – hvordan kan vi kalle en norsk actionkomedie om livsfarlig atferd på norske veier faglig påfyll? Fordi det gir et utmerket utgangspunkt for å ta opp temaet trafikksikkerhet under teampraten vår i klubbene. Med filmen har teamsjefene våre mange konkrete hendelser og sekvenser som danner bakteppe for en god prat om hvordan man oppfører seg i trafikken. Ungdommene våre får diskutere seg i mellom og komme frem med alternativer, eller kunnskap om hva som er lov og ikke lov. Dette kan danne grunnlaget for nye teamregler.

 

 

Kjør for livet vokser – vi trenger nye mennesker med «drive»

På 5 år har mye skjedd i Kjør for livet. Det har vært en ubeskrivelig reise. Fra en idè og drøm, ser vi nå en organisasjon i stor utvikling. I dag jobber vi med fantastisk ungdom spredt utover 10 forskjellige fylker i Norge, i tillegg til et «Charity-arbeid» i 4 andre land.

Mange involverte

Alt startet på gården på Ler i Trøndelag. Ungdom stod tett rundt vår rallycross-satsning i årene 2007 - 2009, og Siri Mette og meg ønsket etterhvert å forsøke å  inkludere disse i «teamet» vårt. Målet var å invitere ungdommen inn - og forsøke å gi noe «tilbake». Etterhvert fikk vi verdifull hjelp fra Nina og Jan Tore, og Kjør for livet ble etterhvert født, i den innpakning vi ser i dag. Nå har vi mange hundre ungdommer med i programmene våre i Norge. Vi har i dag over 60 heltid/deltids ansatte - og vi samarbeider tett med mange kommuner og fylkeskommuner. Det er utrolig å se hvordan Kjør for livet blir tatt i mot. Jeg er stolt over det vi har fått til og hvilken framtid Kjør for livet har. Mange samarbeidspartnere har bidratt på ulike måter, og er alle med på å gi oss rammebetingelser for videre vekst.

Nye mål

Mange viktige milepæler har vi oppnådd på reisen. 2014 vil alltid huskes for vår avtale med DNV GL (Veritas). Vi fikk endelig en kredibel dokumentasjon på det viktige arbeidet alle i organisasjonen gjør, hver eneste uke, året rundt. Pr. 31.12.2015 rapporterte vi på tilført samfunnsnytte på kr. 310 MNOK. Vårt mål er å tredoble dette innen 3 år, og passere 1 Mrd innen utgangen av 2018. Dette betyr at vi har mål om å doble antall kommuner vi samarbeider med - og utvikle samarbeidet med alle fylkeskommuner.

Ny regionsleder ØST og VEST

For å lykkes med dette arbeidet, har vi nå bestemt oss for å utvide administrasjonen, og søke derfor etter regionleder i ØST (Osloområdet) og ny regionleder i VEST (Stavanger). Jeg er opptatt av at vi følger tett opp våre egne ansatte og våre lokale tjenestekjøpere. Med mål om ny vekst, er dette derfor en av de viktigste oppgavene til våre regionsledere. Men det er ingen vits å legge skjul på, at en regionsleder hos oss, må være gode på relasjoner - og takle salg godt. Jeg vil at både regionslederne og våre teamsjefer/veiledere, føler sterkt eierskap til Kjør for livet. Det er da vi skaper et godt team - og god «drive».

Så, er du interessert i nye utfordringer, har «kjent pulsen» slå, har relasjonelle ferdigheter og er god i salg, send oss søknad. Det er deg vi trenger! Vi vil ha deg med på teamet vårt, bli med å gjør en forskjell.

Velkommen!

Knut Ove
Lagkaptein og grûnder

Se vår stillingsutlysning her: